Sose hittem volna, hogy egyszer megtanulok levest főzni, főleg nem
olyat, amit habarni kell. Aztán kiderült, hogy egyáltalán nem
ördöngösség. A lekvárok pakolásakor találtam két üveg meggybefőttet, és
eszembe jutott, hogy tejszínes gyümölcslevest főzök belőle. Bár még sose
csináltam olyat!
Hozzávalók:
- valamilyen gyümölcs (lehet konzerv és lehet friss)
- cukor
- fahéj
- tej
- liszt
- főzőtejszín
Sajnos pontos mennyiséget nem tudok mondani, mert én is csak érzésre főztem meg.
A
gyümölcsöt vízzel fel kell tenni megfőni. Amennyiben konzerv, vagy
befőtt a saját levét öntsük rá, ezt hígítsuk tetszés szerint. Amikor már
forró a víz és megpuhult a gyümölcs, tegyünk hozzá ízlés szerint cukrot
és én egy rúd fahéjat teszek még bele ilyenkor. Amíg a cukor elolvad,
habarást készítünk lisztből és tejből. Itt az a lényeg, hogy a lisztet
egy kevés tejben csomómentesre keverjük. Azután behabarjuk a levest.
Végül hozzáöntjük a tejszínt. Annyit, amennyire tejszínesre szeretnénk.
Annyit
fűznék még hozzá, hogy a vőlegényem azt mondta, mikor először ilyet
főztem, hogy soha életében nem evett még ilyen finom gyümölcslevest. Azt
hiszem ez mindent elmond!
Próbáljátok ki ti is! :) Jó étvágyat hozzá!
Üdv, Honey*
JELENLEG AZ OLDAL SZERKESZTÉS ALATT ÁLL! MEGÉRTÉSETEKET KÖSZÖNÖM!
2014. november 17., hétfő
Könnyed vacsora: Tejszínes gyümölcsleves
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése