JELENLEG AZ OLDAL SZERKESZTÉS ALATT ÁLL! MEGÉRTÉSETEKET KÖSZÖNÖM!

2013. február 10., vasárnap

Interjú a "Zenekarommal" (A nyertes mű)

A Művelődési Ház világos csarnokában ülök. Mellettem hatalmas, zöld növények, valahol zene szól. Az interjúalanyaimra nem kell sokat várjak, már itt is vannak. Kíváncsian teszem fel az első kérdést:

Mikor jelenik meg az új művetek?
Szív (frontember): Jelenleg van egy félkész mű, amelyen az Orral dolgozunk közösen. Az alapgondolat régóta meg van. Egyelőre még érlelődik, de bízunk benne, hogy a napokban be tudjuk mutatni.

Az Orrhoz fordulok.

Mi a Te szereped ebben a munkában?
Orr: Az alapötletet egy tusfürdő illata adta, amely a múlt emlékeinek képkockáit vetítette a Szív számára. Egy picit beleszólt az Agy is, de Ő inkább külön, magányosan szeret dolgozni.

Mért van így?kérdezem az Agyat.
Agy (frontember): Legjobban a Kézzel tudok közösen munkálkodni. Közvetlenül irányíthatom és mindent leír, amit megfogalmazok magamban. Ritkán alkotok csak egymagam, de akkor próbálok tartalmas mondanivalóval szolgálni. A többiek olykor-olykor kérik, hogy toldjam meg egy kis plusszal az érzelmek világát. Szívesen teszem, szeretek segíteni.
Kéz: Valóban nagyon kedves az Agy. Bár keményen munkára fog, de mindig hagyja, hogy ihletet merítsek a Szív számára. Engem ez tölt fel. Megtapintani a bársony puhaságát, a cica meleg szőrét, a másik ember bőrének pulzálását.

„A szem a lélek tükre.” – mondják. Te miben segíted a Szív munkáját?kérdem a Szemtől.
Szem: Valóban elég szoros szimbiózisban élünk egymással. A legtöbb inger rajtam keresztül jut a főnökhöz. Rengeteg dolgom van. Az emberek nem is tudják, hogy mikor fáradtan pillogok, akkor is éberen figyelem őket. Ami pupilláimon keresztül átjut mind újabb képeket vonz be, összeáll egy képsorozattá, majd a Szívvel együtt gyúrunk belőle egy történetet.

Kíváncsi vagyok egy konkrét sztorira arról, hogyan születik egy közös alkotás.
Száj: Az előbb ittam egy isteni olasz kávét. Megveszek ezért az édes-kesernyés ízért. A fekete karakánságát oldja a tejszín fehér könnyedsége. Úgy érzem, egyszer egy novella alapját fogja adni ez az íz.
Orr: Engem az illata bűvöl el. Olyan, mint egy levegőben úszó varázsszalag. Megérzem, belekapaszkodok, és ennek mentén bizonyára elérek a kotyogó kávéfőzőig.
Fül: Ó az a mennyei muzsika, amit a lefövő ital ad. Szeretem hallani. Módszeres, lüktető hangja zene számomra.
Szív: Engem is megdobogtat. Néha sajnos a koffeintartalma miatt, de mégis imádom. Felidéződnek bennem a „hajnali” 10-es álmos kávézások a barátnőimmel, a Kávéházi nyári munkám, a kedvenc cukrászdám lila-virágos tapétája.
Kéz: Az milyen egy klassz hely! Domborúak a minták, igazi élvezet volt végigsimítani a falat… A témához visszatérve: csak melegen szeretem a kávét. Fogom a bögrét és a porcelánfalon átszűrődő kellemes meleg felolvasztja ujjaim görcsös merevségét.
Szem: A többiekhez hasonlóan, én is szeretek kávézni. Általában tejjel/tejszínnel fogyasztjuk. A legszebb, legfinomabb látvány, ahogy a fehér folyadék kacskaringós keveredéssel megszelídíti a fekete italt. Mindig elvarázsol! Ahogy az előbb az is, ahogy a kávé barnára festette a habot és csíkokban ült egymás mellett a két szín az ital tetején. Szebb kép volt, mint bármely híres festmény.
Agy: Nálam a munkafolyamat része egy csésze fekete. A gőzében ihletet lelek. Meg aztán van, hogy fáj a fejem és akkor csak a kávé segít.

Köszönöm! Ezt jó volt hallgatni. A szem mellett a munkák másik oroszlánrésze rád hárulhat.nézek a Fül felé.
Fül: Tény, hogy nekem is oda kell figyelnem, hisz bármilyen párbeszéd nagyszerű alapja lehet egy szöveganyagnak, hisz a háttérben szóló zene hatására rezdülnek a Szív húrjai. (A társára néz.) Valójában azonban mi mindannyian ugyanolyan fontosak vagyunk. Csak együtt tudunk komponálni, alkotni.

Köszönöm a beszélgetést és sok sikert kívánok további munkátokhoz!

1 megjegyzés:

  1. Szia Honey*!
    Ez nagyon tetszett! És milyen igaz, amit összegzésül a végén leírtál! Igazán ötletes volt ez az interjú formájú apróság, mint már említettem, nagyon tetszett!
    Csak gratulálni tudok!
    Kim:)

    VálaszTörlés