JELENLEG AZ OLDAL SZERKESZTÉS ALATT ÁLL! MEGÉRTÉSETEKET KÖSZÖNÖM!

2013. február 22., péntek

Hősök

- A kedvenc sorim a Hősök. – nyávogta egy cicababa hang a hozzá hasonló platinaszőke barátnőjének.
A hideg is kirázott ennek a megnyilvánulásnak a hallatán. Bedugtam a fülhallgatómat és lehunytam a szememet. Bezárkóztam a fantáziavilágomba, képzeletem puha magányába burkoltam magam. Ott már várt rám a saját Hősök sorozatom.
Szerepel benne egy anyuka. Különleges képessége, hogy minden reggel hajnalban kel, hogy dallal ébressze kisfiát. Palacsintát készít, akkor is, ha nincs kedve hozzá. Hat gyermeket nevel, fáradhatatlan munkával. Férjét szeretettel várja haza, nyitott szívvel hallgatja urát. Minden nap tesz azért, hogy csinosítsa, rendezze a házat. Emellett mosolyog, örül az életnek, tanul, képzi magát, mindig cselekszik. Alázattal szolgál, de kőkemény jellem. Álmokkal, elképzelésekkel, melyek felé örökké törekszik. Számomra ő az etalon, a követni való példa.
Van benne egy apuka, aki éjt nappallá téve dolgozik, hogy eltartsa a családját. Közben tanul, nevel, törekszik mindig és mindig jobb lenni. Mitől különleges? Attól, hogy annyira emberi, ahogy küzd a világ ellen a világért. Bárcsak lennének ilyen fiatal srácok, mint amilyen ő 45 évesen!
A legédesebb karakter a főszereplő csajszi kisöccse. Ő a legminibb hős. A kedvenc epizódom az volt, amikor megtanult görkorizni és hóban, sárban is azzal ment óvodába. Egy másik részben segített a házimunkában, terített vagy volt olyan is, amikor szétosztotta a névnapjára kapott csokit.
A mellékszereplők közül kiemelnék párat: Egy óvónő azzal vált hőssé, hogy három héten keresztül teljes műszakban dolgozott. Van benne egy vidéki buszsofőr, aki felelősségteljesen szállítja minden nap az utasokat a kátyús utakon. Nem mérgelődik, nem panaszkodik, van ereje mosolyogni, viccelődni, sőt megáll, ha meglát egy út mentén sétáló kamasz fiút. Akadnak még fiúk és lányok, férfiak és nők, akik a mindennapok egyszerű hősei.
Már csak a főszereplőről nem esett szó… Sajnos sose leszek olyan, mint ő, de azért majd mindig törekszek rá. Ő mindenben olyan tökéletes. Vicces is, de az agya hihetetlenül okos. Bolondos, de tud komoly lenni. Minden szerepben a legjobbat alakítja. A szíve aranyból van és legtöbbször úgy segít, hogy a másik ne tudja meg milyen áldozatokat hoz meg érte. Ha szemetet lát, felveszi, hogy kidobja a következő kukába. Nem mérgelődik mások hülyeségén, hanem teszi azt, amiről úgy érzi, képes rá. Márpedig ő mindenre képes! Szeretnék én is ilyen lenni!
Kinyitom a szememet és csak bámészkodok. Imádom ezt a sorozatot. Főleg azért, mert nem kell vele megvárjam a kedd 23:20-at és a szerda 0:10-et, hanem egész nap nézhetem. Mert az IGAZI HŐSÖK KÖZTÜNK ÉLNEK!!!

2 megjegyzés:

  1. Lenyűgözően igaz írás! Gratulálok! Örülök, hogy olvashattam. :)

    VálaszTörlés
  2. Szia Honey!
    Nagyon aranyos ez a novella, és mindenek felett tanulságos. Sokan nem veszik észre azt, amiről ebben a novelládban írsz. Örülök, hogy egy ilyen művészi hógömbbe zártad ezt tanácsot nekünk az életre. Nagyon tetszett, köszönöm, hogy olvashattam!
    Ella Fisher

    VálaszTörlés