JELENLEG AZ OLDAL SZERKESZTÉS ALATT ÁLL! MEGÉRTÉSETEKET KÖSZÖNÖM!

2015. április 4., szombat

A világ megmentése a kommunikáción múlik

Valamelyik kedd délután kiültünk két barátnőmmel Vác főterére. Sütött a nap és pár óráig beszélgettünk. Hogy miről? Mindenről. Ahogy jöttek elő belőlünk a gondolatok, érzések, tanácsok, éreztem, hogy mekkora segítséget nyújtunk egymásnak azáltal, hogy beszélgetünk.

Megvitattuk azt is, hogy nekem milyen elképzeléseim vannak annak az irányában, hogy eddigi 22 (nem túl unalmas) évem pozitív és negatív tapasztalatait megosszam másokkal. Mindezt olyan formában, hogy előrébb vigyem mások életét. Szó esett arról is, hogy az egyik barátnőm mennyi energiát fektet abba, hogy a szüleivel beszélgessen, akik nem rég váltak el. Szeretne segíteni, de olykor nincs ereje, ideje hozzá. Ezen problémát vizsgálva mondtam neki, hogy ilyenkor ajánljon könyveket, filmeket, cikkeket, amelyek "elmondják azt, amit ő mondana". Persze ez nem minden esetben jó stratégia, de a fejlődéshez fontos, hogy a gyógyulni kívánó fél önmaga is rájöjjön bizonyos dolgokra.

Megérzésem szerint sok blogger tipikusan olyan ember, aki szeretné megmenteni a világot. Arra jöttem rá, hogy jó utat választottunk, hiszen kommunikálunk. Pontosan azt tesszük, amit a barátnőmnek tanácsoltam: ajánlásokat teszünk közzé, fórumokon vagyunk jelen, közvetítjük a szépet, a jót. Egyik bejegyzésemben említettem, hogy számomra olyan ez, mint valami társadalmi munka.

Merjünk kommunikálni egymással, merjünk a másikat megkérdezni és meghallgatni!

Szerencsére nekünk már nem kell megmentenünk a világot, valaki megtette helyettünk! Annak idején egy politikai szervezet gyűlésén valaki kifejtette, hogy Jézus kommunikációjához szeretnék hasonlíttatni a szervezet kommunikációját. Jézus egy középpont volt, aki maga köré vette a tizenkét apostolt, majd belőlük alakult ki a kereszténység. Jézus lehajolt a gyermekekhez, a szegényekhez, a betegekhez, beszélt hozzájuk. Ő valóban megmentette a világot, kereszthalált mindannyiunk bűnéért. Sokan nem értik, nem értjük ennek a jelentőségét, de a bibliai alap, melyet az életével támasztott alá sokunk értékrendjéhez hasonlít, akkor is, ha nem hiszünk Istenben. Jézus az életével kommunikált, Isten a Biblián keresztül szól hozzánk.

Szép szombatot!
Üdv, Honey*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése