JELENLEG AZ OLDAL SZERKESZTÉS ALATT ÁLL! MEGÉRTÉSETEKET KÖSZÖNÖM!

2015. március 24., kedd

Létezik kereszténydemokrácia?

Ez a kérdés kavarog bennem szombat óta, mégpedig az IKSZ (Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség) tisztújító küldöttgyűlése óta. Hogy miért!? Mindenki, aki felszólalt az ülésen elmondta, hogy milyen fontosak a keresztény értékek, ezen alapszik 15 éve az IKSZ. Személyes és közösségi élmények, személyes és közösségi ambíciók hangzottak el. Volt szimpatikus, volt unszimpatikus, de mégis hiányoltam valamit, vagy inkább Valakit!

Hiába álltak a pulpituson vezető emberek, leköszönők vagy éppen fellépők. Hiába volt tele a terem egy elvileg egységes szervezettel, mégsem volt benne erő, nem volt benne igazi céltudat, sőt erős sziklát sem éreztem alatta... Ki hiányzott?

A keresztény értékeket megtöltő Isten. Mért nem ő állt a magaslaton? Mért nem ő sugárzott az emberekből?...

Különben is, létezik kereszténydemokrácia???

Abban az országban, ahol Ő uralkodik, ott hierarchia, de inkább abszolút királyság van. Szeretnék olyan államban élni, ahol Ő ül a trónon, Ő kormányoz, az Ő kezében van a sorsom, a jövőm, az életem.

Nem csak a mennyországra gondoltok, hanem Magyarországra. 1015 éve ez a nép elköteleződött Isten mellett, de amilyen Hazánk van feltűnik, hogy Isten is a tenyerén hordoz bennünket. Legyen így továbbra is!

Isten áldja a Magyarokat!
Üdv, Honey*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése