JELENLEG AZ OLDAL SZERKESZTÉS ALATT ÁLL! MEGÉRTÉSETEKET KÖSZÖNÖM!

2014. december 7., vasárnap

Határon túli sóhaj

Még a nyáron történt velem, hogy netezés közben, a nyitott ablakon keresztül "kihallgattam" két 12 éves forma lányt, akik a trambulinban beszélgettek. Ekkor egy Felvidékről vagy Kárpátaljáról érkezett csoport nyaralt nálunk. Kicsit magamra ismertem bennük, mert szavaik tükrözték azokat az álmokat, melyeket ennyi idősen én is szövögettem: szerető férj, gyerekekek, szép családi ház, munka amelyet szeretek és sok-sok szeretet!

A különbség mindössze annyi, hogy mindketten kiálltak amellett, hogy "magyarba" szeretnének költözni, itt élni, itt dolgozni, ide tartozni. Boldogan fészkelt bele a szívembe a tudat, hogy vannak, akik a lelkükkel is látják ezt az országot.

Vannak, akik határon túlról idevágynak! Mi, akik itt élünk BECSÜLJÜK MEG!!!
Üdv, Honey*


2 megjegyzés:

  1. *Idepofátlankodok*
    Szóóóval hallliii :D
    Erdélyben élek, küzdök a román nyelvvel( najó, nem is, mert eléggé jól megy)
    De egyszerűen utálom. Nem tudom, miért. Az a nyelv egyszerűen irritál. Meg az emberek is. Valahogy más. Úgy érzem, nem tartozok ide, pedig amióta élek, ebben a kis faluban töltöm mindennapjaim. Jó, a faluban alig van román, de azért... mégis más, és jobb lenne, hogy ha Magyarországon élnék. Persze, -feltehetőleg- ez sikerülni is fog, mivel az egyetemet ott végezném el. De az akkor is messze van. Ott nem kellene meggondolnom, hogy a boltosnéninek azt köszönjem, hogy "Sart mainile" vagy, hogy " Csókolom" ( előző is ugyanazt jelenti) . Most ezzel nem tudom, hogy mit akartam mondani, egyszerűen kijött. És nem akarok még jobban belegabalyodok...
    Szóval.. üdv innen, Szilágysááágbóóól :D
    (sajnálomahelyesirásihibákat,csupánvizsgáimvannakéssikhülyevagyok)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszönöm, hogy írtál! Semmi gond nincs a helyesírásoddal! :) Abszolút értem, hogy mit akarsz mondani és olyan jó, hogy ezeket megfogalmaztad. Sok-sok szerencsét kívánok ahhoz, hogy itt végezhesd el az egyetemet és azon a nyelven beszélhess, ami szerintem (lehet, hogy elfogult vagyok...) a világon a legszebb!
      Üdv, Honey* :))

      Törlés