JELENLEG AZ OLDAL SZERKESZTÉS ALATT ÁLL! MEGÉRTÉSETEKET KÖSZÖNÖM!

2014. december 12., péntek

"Ölni tudnék egy kávéért!"

Szemei résnyire szűkültek, az alig pár óra alvástól soha nem érzett fáradtság telepedett rá. Nagyokat pislogott, néha hosszabb másodpercekig hagyva, hogy szemhéja megpihenjen. Tudta, hogy ki kell bírnia a napot, vagyis valahonnan kávét kell szereznie sürgősen. Alig várta, hogy leszálljon a buszról. Az első útja egy kis kávézóhoz vitt, de az be volt zárva. Belül kissé fortyogva, de még a reménykedők nyugalmával indult tovább. Betért egy pékségbe, azt gondolván, hogy van ott kávéautómata. Csalódottan fordult ki, nem volt. Haragudott, mérgelődött magában, dühének szintje nőttön-nőtt. Elindult a suliba, mely egybe volt a kollégiummal, bízván, hogy az ottani automata majd kielégíti a kávé utáni vágyát. Belépett az épületbe, majd meglátta a gépet, rajta a csalogató illusztrációval. Lelki szemeivel látta maga előtt, ahogy belekortyol a forró ébresztőitalba. Már az aprót készítte lázasan, amikor jobban megnézte az előfelületet. Akkor pillantotta meg a nagy feliratot, miszertint: AZ AUTOMATA NEM ÜZEMEL!!! A lányban ekkor felrobbant a kis ideggolyó, ami addig duzzadt. Ekkor sétált arra egy fiú, hanyagul tartva kezében a bögréjét, melyben ott illatozott az aromás fekete. A lánynak azonnal működésbe lépett a szaglószerve, majd ösztöneitől vezérelve, mint egy vadászmacska nesztelenül a fiú mögé lépett. Az nyúlt volna a kilincsért, de abban a pillanatban a lány hátulról ráugrott a hátára, s csak ennyit mondott gyilkos hangon:
- Kávét vagy életet!
A fiúban meghűlt a vér a meglepetéstől és a lány eszelős tekintetétől. Úgy érezte, hogy támadója komolyan gondolja azt, amit mond.
- Odaadom a kávét, sőt főzök még, csak szállj le rólam!
A lány vicsorított, melytől igazán félelmetes lett. Egy pillanatra, mintha ő maga lenne a fáradtság szörnyetege: a haja kócosan meredt mindenfelé, álmos szemei duzzadtan, pirosan ijeszgették azt, aki látta, ruhái hanyagul lógtak rajta, mintha még alvás közben öltözött volna fel. Amikor a kezébe kapta a bögrét, kisimult az arca, amikor belekortyolt, elrendeződtek a tincsei, megtelt élettel a tekintete, ruhái összhangot alkottak. A fiú meglepődten nézte, hogy ez az őrült, valójában egy szép lány. A bögréből felszálló pára mögül rámosolygott egy tünemény, aki csak annyit mondott bájosan:
- Bocsi! Ölni tudtam volna egy kávéért!
A fiú pedig elhitte, úgyhogy inkább magával hívta, és lefőzött még egy adagot.



3 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszett ez a kis szösszenet. :) Mintha csak magamat látnám :D

    VálaszTörlés
  2. Ez egy vicces történet. Kivéve nekem, mert az első gondolatom tőle, rögtön az volt, hogy hű de nagyon beteg. Elégé pszichopata kategóriát súrol. :D Ezt egy ilyen anime vagy valamilyen tini rajzfilmként tudom csak elképzelni.
    És igen, csak a lányok ilyenek, hogy rosszul vannak ha nem kávézhatnak. (tapasztaltam már)
    Pedig nincs is akkora hatása, mint amennyit képzelnek neki.

    VálaszTörlés
  3. De finom!!!
    Tényleg a vicces és az őrült határán van, de ilyen is kell néha :)

    VálaszTörlés